Tarja Ristolainen

Gynekologi, kolmen lapsen äiti, Tampere/Helsinki

Opiskelin Oulun yliopistossa ja valmistuin sieltä lääkäriksi.  Myös erikoislääkäriopintoni tein siellä. Gynekologin pätevyyden sain 1999.

Kiinnostuin jo opintojen varhaisessa vaiheessa lapsettomuustutkimuksista ja -hoidoista ja pääsin erikoistumaan siihen (gynekologinen endokrinologia) Oulun yliopistollisessa sairaalassa alamme ehdottomien pioneerien, professori Hannu Martikaisen ja Juha Tapanaisen johdolla. Olen sittemmin työskennellytkin lähes 20 vuotta lapsettomuuslääkärinä mm. Väestöliiton klinikoilla Oulussa, Tampereella ja Helsingissä sekä Ovumiassa Tampereella.

Vastaanotot Tampereella, Helsingissä ja Kangasalla

Pidän yleisgynekologin vastaanottoa Terveystalossa Tampereella ja Pihlajalinnassa Kangasalla. Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikenikäiset naiset, myös erityisryhmiin kuuluvat (itselliset naiset ja naisparit).

Lapsettomuuteen ja hedelmällisyyteen liittyvät asiat ovat lähellä sydäntäni, joten niissä asioissa voit kääntyä luottavaisin mielin puoleeni.

Myös nuoret (>12-v) ovat lähellä sydäntäni ja pidän työskentelystä heidän kanssaan. Nuoren kohtaaminen vaatii erityistä herkkyyttä, nuoren kunnioittamista ja riittävästi aikaa.

Terveystalo Tampere, Rautatienkatu 27, 33100 Tampere, Asiakaspalvelu: +358 3 06000

Pihlajalinna Kangasala, Kaarninkuja 3, 36220 Kangasala, Ajanvaraus p. 010 312 121

Palvelut ja osaaminen

Vastaanotollani hoituvat myös: vuosikontrollit, raskaudenehkäisyn suunnittelu ja –toteutus (esim. kierukoiden ja kapseleiden asennus ja poistot), kuukautishäiriöiden selvittely, alkuraskauden selvittely ja varmistus, vaihdevuosiongelmien hoito sekä akuuttien gynekologisten vaivojen hoitaminen. Myös raskauden keskeyttämiseen ja sterilisaatioon tarvittavat lausunnot hoituvat kauttani.

Gynekologiset ja alkuraskauteen liittyvät ultraäänitutkimukset onnistuvat normaalin vastaanottokäynnin yhteydessä. Myös myöhempään raskauden seurantaan liittyvät ultraäänitutkimukset onnistuvat vastaanotollani, mutta niskaturvoke- ja rakenne- ultraäänitutkimuksia en tee.

Miksi vastaanotolleni?

Gynekologi-potilassuhteet ovat usein vuosia kestäviä, luottamuksellisia suhteita. Lääkärin on hyvä ”tuntea” potilaansa. Olen kiinnostunut potilaastani kokonaisvaltaisesti ja siksi haluan tietää hänestä  muutakin kuin vain ajankohtaisen gynekologisen ongelman: yleinen terveydentila, perhesuhteet, mahdollisen parisuhteen tila, työhyvinvointi/työttömyys, yleinen psyykkinen terveydentila, sosiaalinen elämä jne. Ihminen on kokonaisuus; kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Gynekologi on monen naisen ”luottolääkäri”, jonka luo on helppo mennä iloineen ja murheineen. Gynekologi pystyy tarvittaessa helposti ohjaamaan potilaansa, muiden kuin gynekologisten vaivojen selvittelyyn, toisen erikoislääkärin vastaanotolle. Monesti sama gynekologi hoitaa niin äidin kuin tyttäret!

Ylläpidän aktiivisesti ammattitaitoani osallistumalla alamme kansallisiin- ja kansainvälisiin koulutuksiin ja seuraan säännöllisesti ammattikirjallisuutta ja julkaisuja.

Vapaa-aika

Liikunta on elämäntapa ja harrastus. Myös musiikki ja taide monimuotoisesti ovat mielenkiinnonkohteinani, samoin kuin matkustaminen, joka on intohimoni.

Tavataan vastaanotolla ja jutellaan lisää!

Varaa aika (Terveystalo)

Varaa aika (Pihlajalinna)

Terhi Vainio

Terhi Vainio

Gynekologi, naimisissa, kolmen lapsen äiti. Opiskellut lääketiedettä Turussa ja erikoistunut TYKSissä. Nykyisin toimin yleisgynekologina Terveystalossa Tampereella.


Terhi Vainio

Tarja Ristolainen

Gynekologi, kolmen lapsen äiti. Valmistuin Oulun yliopistosta gynekologiksi 1999 ja gyn. endokrinologiksi 2004 perehdyttyäni siellä lapsettomuuden tutkimuksiin ja hoitoihin. Pidän yleisgynekologin vastaanottoa Terveystalossa Tampereella ja Helsingin Kampissa, sekä Pihlajalinnassa Kangasalla.